Artikel ID: 33
Datum skapad: 2022-12-18
Datum senast ändrad: 2022-12-18
Rubrik: Bakom Gloryhålet
Författare: Kaparn

Vintern 2004 så grundade jag och en av mina barndomsvänner, vi kan kalla honom Judas, ett fisketeam tillsammans. Jag var vid den här tidpunkten med i ett Uppsala-baserat fisketeam som fungerade mycket bra och som hade Catch and Release som viktig hörnsten. Men på grund av avståndet mellan Köping och Uppsala så fiskade jag inte så mycket med personerna i det Teamet. Jag lämnade det Teamet för att bygga upp något ”eget” på hemmaplan.
Vad jag ville och vad Judas ville, visade sig ganska snart vara helt olika. Jag ville skapa någonting som grundade sig på det min far lärt mig; att ha ett fåtal trogna, lojala vänner som i alla väder skulle finnas med mig, även om våra åsikter skulle gå isär ibland. Inga svek, ingen falskhet och inga lögner mellan oss, det var min målsättning.
Vad Judas hade för agenda är svårt att säga, sociopater är svåra att förutse, men när han vid ett fisketillfälle, under sommaren 2005 deklarerade:
”Jag kommer aldrig att göra någonting för dig eller någon annan människa om det är så att jag själv förlorar något på det”, så fick jag en mycket obehaglig känsla som nästan gjorde mig spyfärdig och jag förstod att den här personen måste jag säga upp bekantskapen med. En person som resonerar så här vill jag inte ha som vän. Fiske eller inte spelar ingen roll.
Jag försökte förklara värdet av Catch and Release för alla inom mitt dåvarande Team. De flesta inom Teamet accepterade det men en person, vi kan kalla honom Brutus, började argumentera emot. Inte helt oväntat var han den äldste (född på femtiotalet) medlemmen i Teamet. En ökänd köttfiskare som, enligt honom själv, åt fisk två eller tre gånger i veckan. Han skröt även om sitt fiske efter abborre på Ostkusten där han, enligt honom själv, hade 50 kilo rensad abborre med sig hem efter varje fisketur. Att han tog upp 5, 10 eller 20 gösar (om han fick så många) varje gång han fiskat gös var mer regel än undantag. Han var också den ende som på allvar försvarade det hejdlösa nätfisket i ett av mina hemmavatten, något som givetvis gjorde mig mycket upprörd. När jag kritiserade allt detta så tog det hus i helvete och det ena personliga angreppet följde det andra.
Så här i efterhand kan man inte betrakta det som något annat än mobbing. Merparten av påhoppen skedde på Teamets gemensamma forum och jag har, i rättvisans namn, sparat i stort sett allt så att människor i framtiden, om det skulle behövas, kan få läsa det själva och bilda sig en egen uppfattning om det som skedde.
Någon gång under hösten 2005 började situationen för mig i Teamet att bli ohållbar och i december 2005 blev jag genom omröstning på ett möte, som jag inte hade möjlighet att delta i, utesluten. Den drivande kraften bakom detta var just Brutus. Min barndomsvän Judas vågade inte stå upp för sin åsikt, vilken den nu än kan ha varit, utan röstade blankt. Fegare än så går det inte att bli, i mitt tycke.
Jag hade lagt ned många timmar på att designa hemsidan, skriva rapporter och, tro det eller ej, det var jag som hittade på namnet på Teamet i samband med att jag grundade det. Jag hade även spenderat en hel del pengar på att bygga upp Teamets hemsida och således rent juridiskt ägde jag en del i hemsidan.
Det var bara att börja om från början igen.
Tillsammans med Mike, Adde och Pepson så grundade jag Team Einherjar med vänskap och ärlighet som ledstjärnor.
Team Einherjar är nu inne på sitt femte verksamhetsår och vi är dubbelt så många medlemmar som vi var när Teamet grundades men, till skillnad från mitt förra Team, så har vi inte tappat bort det som är viktigt: Solidaritet, lojalitet, styrka, heder, ärlighet och vänskap.
Medlemmarna i mitt förra Team kan förmodligen inte ens stava till de orden, än mindre förstå innebörden av dem.

OBSERVERA! TEXTERNA HAR INTE KORRIGERATS FRÅN FELSTAVNINGAR!
Den okrönte dyslektikerkungen härjar fritt.

CD skriver till Kaparn:
”Jag kan bli lite störd av de korta inlägg du gör ibland. Du kan skriva det vet jag, men det blommar offtast upp när det kommer upp något stort eller när det händer lite mer än vanligt och udda. Men det är en sak som jag tycker du missar många ggr, fast du säger att du inte orkar skriva utförligt i o m med att du fiskar 150 dagar om året. Men jag vet ju också att du brinner lite för sidan och att den kanske är ganska bra i mellan åt.
Ofta när man fiskar så planerar man ,,,, man fiskar ,,, och man analyserar varför det gick bra eller det gick dåligt. Ofta när det gått dåligt så analyserar du inte alls och värsta fall så står det inget alls. Jag ser mig som läsare när de då går in och förväntar mig kanske en liten story för att då finna att det står ju inget av värde.
Man behöver inte skriva kilometer vis med text, men jag tycker det händer något alltid på något vis när man är ute.
Om man läser typ BAX senaste rapport så känns det som man nästan är med i lerspåren ut på sjön och näsatn drillar fiskar fats men inte är där. Han gör upp en plan och konstaterar vad som gick bra o vad som gick åt helevete i tacklingen och metoden.
Detta menar jag att man som extern läsare av sidan kan få något av o kanske sedan utveckla det i sitt fiske.
Senaste rapporten du skrev från A-ån beskriver att du testade nya grejer. Och vad gav det mig som läsare, inget att om att den wobblern gick illa och den gick bra, eller vad det var ni fiskade med.
Jag tycker också att man ska mörka lite om man hittar en wobbler typ som ger 10 ggr mer än alla andra en period tills man är mätt på det. Sedan kan man lyfta fram det och delge andra.
Jag vet att det är mycket svårt att påverka dig i o m att du gärna kör din linje o blundar för vad som studsar in i öronen.
Men jag tycker bara att det ska verkligen vara ett nöje för läsaren att gå in på vår sida och läsa om tips och metoder.
Jag vill att läsaren helst ska kunna känna som att han eller hon är med i de händelser som beskrivs. Så orkar man inte alltid skriva, men det är min grund filesofi att försöka hålla det så mycket som möjligt.
Jag är inte arg på något vis utan vill bara driva sidan framåt för de läsare vi presenterar vårt iske i.
Jag vet att du kan skriva Kaparn, Fiska en ½ mindre istället.”
Fiskehälsningar CD

Kaparn svarar CD:
”Om du stör dig så mycket på mina rapporter och gillar bax rapporter så föreslår jag att du struntar i att läsa mina rapporter och istället läser enbart Bax rapporter.
Med tanke på mängden rapporter jag lagt in och kvalitén på många av dessa så anser jag att du istället bör rikta pekpinnar mot andra personer/saker som har med rapporterandet/hemsidan att göra. Att en del medlemmar helt struntar i att rapportera verkar inte störa dig. Att en del rapporter är så slarvigt skrivna och innehåller så många stavfel att de knappt är läsbara verkar inte heller störa dig.
Din kritik känns därför väldigt missriktad då jag tycker att det finns andra saker när det gäller rapporterandet (och hemsidan i övrigt) som förtjänar kritik.
En rapport är inte bra bara för att den är lång. Hellre kvalitét än kvantitet. Jag ser ingen anledning att skriva om ( i mitt tycke) ointressanta saker.
Sen är det ju tyvärr så att mörkningen på vår hemsidan har spridit sig som en gräsbrand och detta gäller även mig. När det gäller detta hänvisar jag till vad jag sa om detta på vårat första möte.
"Jag vet att det är mycket svårt att påverka dig i o m att du gärna kör din linje o blundar för vad som studsar in i öronen."
Detta påstående tycker jag stämmer ganska dåligt. Särskilt "blundar för vad som studsar in i öronen" som inte stämmer alls.
Positivt är att du vill driva sidan framåt. Tänk dock på att för att driva något framåt så måste man veta riktningen. Vad är framåt och vad är bakåt? Vad är målsättningen och vart vill jag/vi/ni hamna? När du har svaret på detta så kommer nästa fråga: Hur kommer vi dit?
Vi har, enligt min uppfattning, redan hamnat väldigt snett med det som från början var tänkt som ett "Team".... Summa summarum blir att vet man inte från början vart man ska så är det lätt hänt (särskilt om ingen visar vägen) att man hamnar väldigt fel.
Som Nalle Puh sa: "Om man inte vet vart man ska så är det ju ingen idé att skynda sig för då vet man ju ändå inte när man har kommit fram." ”
Fiskehälsningar
Kaparn

CD skriver till Kaparn
”Du ska bara veta att jag tjatar på dessa som ej lägger in rapporter och kommenterarar det kort på rapporterna. Det kan nog fler vittna om. Ger man inga kommentarer så kallar jag det sattestik och det är ingen intresserad av. Jag saknar ju dina rapporter där du skriver för jag vet att du skriver bra när det faller in.
Mörkningen ja det vet jag inte vad jag ska säga om..... men det jag ser är att personer i teamet som utbyter nya vatten är det inga problem med. Däremot om man bara fördelar godsaker o aldrig får igen något så kan jag förstår att det ej fungerar. Jag har för mig att du mörka MM:s gös redan förra sommaren på Långsvan. Men var det börja det vet jag inte. Jag har inga problem med sånt för jag vet inget.
Tipsade UL hur mycket som helst även på våra HÖ ställen då jag insåg att han inte fiskar varje dag utan gör det bara ibland.
Kunde du skriva som du talar så skulle rapport sidan sprängas....
Jag är inte argsint, vill kanske före mycket bara”
Fiskehälsningar CD

CD skriver till Kaparn
Får jag fråga vad du tipsar om och undersöker för nya vatten som kommer teamet till godo. Jämnför det jag drog igång med i Stavbo för ett par år sedan där du ändå vissa dagar hade det ganska bra. Vad har du bjudit tillbaka på, jag bara undrar. Är det någon i teamet som hittat något nytt så ringer du eller mailar och frågar, men när tar du intitivet att som många andra undersöka nya vatten??? Du kan Vågsjön, A-ån. LS och ls.
I dessa 4 vatten vad har du förmedlat vidare till oss om vad som är ett glödhett tips som du ändå borde efter alla de turer du tillbringat på dessa.
Men då allt nytt då och sökande i o m att du har trail, vill du inte dra de läropengar som vi kallar i att just söka efter ett nytt fiske. Det krävs många misslyckanden innan man fattar ett nytt vatten.
Frågar bara när du är beredd att ge av det du har och söka något nytt vi har i teamet nytta av.
Du kallar att teamet är inte ett team, jo det är det mycket vill jag lova, men det sköts via andra kontakter istället.
Personligen har jag inga svårigheter med att få det ut byte som ett team ska ha. Det jag har med dig är en annan sak. Jag är inte ett dugg intresserad av dina trolling gösar var du får dom även om de skulle väga 10 kg. Jag skulle bara gratulera dig till en fin fångst, men jag vill som du vet ta dom på ett lite roligare sett.
Men jag (observera) respekterar det du håller på med.
Många andra i teamet fiskar på ett annat sett och vi har nytta av varann många ggr. Så det kan ju vara ett bekymmer i vad du säger att det finns inget utbyte. Du trollar i LS, ls Vågsjön och A-ån, jag frågar bara vem i teamet annars håller på med det. Så varför mörka, vem bryr sig.
Men som läsare kanske jag skulle kunna få ett tips och i o m du är titulerad fiskeguide tycker jag ju att du om någon skulle föregå med gott exempel och skriva o hur det går till när man ska fiska.
Om jag vore som dig som fått så oerhört mycket tipps och erfarenhet av TK framförallt, så skulle jag var mycket ödmjuk tillbaka. Men det uppfattar jag inte att det är, det har du förträngt. Gårdagen finns inte.
Jag har fiskat i mycket många år och jag har lärt mig en del om hur folk kan fungera.

Jag menar bara en sak at vi är tolv olika individer i teamet med tusen olika viljor. Hur fan ska vi kunna rikta mot samma åsikt. Nej det är omöjligt.
Men det jag förväntar mig mer av är just fiskeguiden JN som det står utalat i pressen och på båten utalat sig att han kan mycket, sprida detta för våra läsare.Du är den enda person i teamet flera ggr stoltserat sig i pressen utan att nämna att han är med ett TEAM. Men vill man hävda sig själv JN så är det naturligt att du tycker att det känns konstigt i att teamkänslan inte finns där man ska vara team med varann.
Skulle vara intressant och höra hur du tänker ... vilka har du team känsla med (ingen släkting, gills inte). Vad drar du för nya lass på nya vatten, vad förmedlar du för nya tankar om ny utrustning och hur vill du att vi ska fungera som TEAM”

NP skriver: ”Kan väl tycka det börjar gå lite väl långt i allt hackande!! Vill man inte skriva långt är väl det upp till var och en trodde jag illafall!! Ingen har ju hackat på mig och jag skriver väl minst av alla.. Kan väl tänka mig att skriva längre om det hänt något särskillt men vem fan vill läsa om allt och inget!!! Inte jag... TYcker därimot att man kan ha många bilder. Men då min dator varit trasig har jag inte kunnat lägga in bilder. Och en annan sak är mörkning. Jag kan förstå att man inte vill skriva på sidan precis var man varit då skulle det snart inte finnas någon fisk i vissa av våra vatten. Men en liten ide att lösa detta är väl att om någon teamet vill veta så har vi ju detta forum att fråga det kan ju ingen se. för min del kan jag säga att jag har inga hemligheter för er i teamet bara att fråga så får ni veta!!!!!!!! tycker att ni andra borde säga detsamma.”

UL skriver:
”Bra NP...Ingen mörkning,va kul det skulle vara.”

Kaparn skriver/svarar:
Jag hänvisar till det jag sa på det första mötet: ( för de medlemmar som ej var närvarande vid detta möte så citerar jag mig själv) :
"Jag vill inte ha någon mörkning inom teamet. Alla ska berätta allt för varandra."
CD kan själv kommentera hur han ställde sig till detta. Kan/vill han inte göra det så kommer jag att göra det.
När det gäller CD:s andra (felaktiga) påståenden så ber jag att få återkomma med svar på detta. Även om det känns som en dålig favorit i repris....”

CD skriver till Kaparn
Jag sa mycket tydligt att de ställen inom havsöringsfisket S, jag och M letat fram under över 10 års tid inte skulle delges teamet. Vi har alla offrat mycket tid, pengar och läropengar i detta. Havsöringens fisket är oehört svårt och med genensamma krafter har vi försökt utveckla detta.
Med facit i hand sedan vi startade teamet ser jag att de flesta i teamet inte är så intreserade av att fiska dessa fiskar utom vi som höll på förut. Så de ggr någon skulle vilja göra det finner jag inte längre någon anledning att mörka på det. Skillnad om alla skulle göra det skulle det bli lite svårare. Metoder och tips kring detta har jag alltid förmedlat vidare till den som frågar och det finns även att läsa för den som läser mina berättelser från fisket.
Allt annat fiske har jag ingen mörkning i alls mot någon team medlem över huvud taget.
Jag körde igång en dialog i FORUM som hette "Fisketips från örat" där min mening var just att delge goda nyheter från bra fiske. Eftersom det mest var jag som la in tipps på det så tröttnade jag till slut. Jag får fortfarande mycket tipps från folk, men nu tar jag det mer telefonvägen med team medlemmar.
Så mörkningen av HÖ ställen var det nog bara du i teamet som hade något emot, alla andra acceptera det och förstod att det legat mycket jobb bakom det vi kommit fram till. Vi 3 -4 båtar som fiskar HÖ känns ganska lagom mot den omfattning av ställen vi har i vissa regioner i skärgården. Skulle det varit 7-8 båtar så räcker liksom fisket ej till, HÖ fisket är alldeles för smalt fiske för trängsel. Dom heta ställena blir i regel sönder fiskade efter ca 2 vändor på en dag och står sedan tomma.

OBSERVERA! TEXTERNA HAR INTE KORRIGERATS FRÅN FELSTAVNINGAR!
Den okrönte dyslektikerkungen härjar fritt.

CD skriver: (till Kaparn men alla i Teamet kan se det)
"Dags att förklara dig Jimmy, är vi inte välkomna på ditt Långsvan där du har fått dina metplatser av framförallt RJ o TK. De andra ler i båten men du surar, vad är det för fel på oss andra mot dig. Vill du vara bäst i teamet så får du berätta det för oss. Trodde det skulle bli ett kamrat gäng på fiske, men du har tydligen inte tid med vissa i teamet.
Du gillar att skicka ut hakan säger du, men tål du det, jag är tveksam på ditt beteende. Jag har bjussat dig på Hjälmaren på de ställen jag har där + alla tipps på Stavbo, men vad gör du. Ranska dig sjä´lv lite. Vad har du bjudit tillbaka på???. Vad kräver du av oss, utom hakan som du säger???. Sist jag mötte dig efter 2 mån kontakt på Långsvan så kunde du inte ta upp 4 spön för att prata med team mig och J. Tänkte du någon gång på att MM ville utstråla sin glädje för sina PB. Det är inte ditt team Kaparn, utan det vi alla som skulle jobba ihop nya erfarenheter.
Tänk om lite för framtiden tack, så vi slipper vara oense om vad vi håller på med. Du kan säkert styra dina ungdomar med vad du tycker är rätt, men vi andra i teamet kanske inte delar dina åsikter i allt du ventilerar.
Jag har inget otalt med dig i framtiden, men betänk nyttan av att vi i teamet inte alltid har samma åsikter som dig.
Om du fortsätter bete dig som du gör mot vissa i teamet så kommer du få problem. (hot) Jag förstår inte vad du håller på med. Säg vad vi gör för fel och vad du gör rätt eftersom vi inte duger i ditt sällskap. Alla andra jag möter i teamet möter jag med ett leende och får tillbaka det, men varför surar du, får vi inte fiska på ditt Långsvan där du tydligen har platsat för ett eget revir. Hur tror du RJ känner efter att ha jobbat fram alla platser i LS och sedan och du då betraktar dom som att du har dom. Sen att du har Vågsjön som din det kan jag respektera, för jag vet vad du hållt på med. Men du har inte någon ödmjukhet mot oss andra. Verkar som du vill på något vis vara bäst av oss alla, är det så Kaparn???. Jag vill inte tro det, men förklara vad vi gjort dig för att du inte orkar möta vissa av oss i teamet. Sen får du förklara din relgion på c&r för mig tack. Kan du ge bort gösar för någon ska det till middag (5 st ) så fattar jag inte vad du hackar på oss andra om vi tar någon bit. Hur mycket äter du av fisken???? Vi andra äter fsken med måtta alla med måtta. Men du får oss andra snart att tycka att vi begår ett stort fel när vi tar en mat bit i lagom storlek.
"Fisken är mina bästa vänner" skitsnack då skulle du inte plåga dom i en för dig häftig drillning. 4 kg:s gösen skulle ju kunna skada gälarna, det gör man inte mot min vän. Välj väg nu Jimmy, släng in handsken och var med teamet, istället för stå för åsikter som du ändå inte lever efter."

Kaparn svarar CD:
Efter att flera gånger läst det du skrev och nu funderat ett tag på det så känner jag att ett svar här kan vara av värde så att de övriga i Team Glory får ta del av det. Dock ser jag fram mot att få prata med dig om dina funderingar öga mot öga.

1. "Att jag surar och inte har tid med vissa i Team Glory."
Detta har jag delvis svarat på (se tidigare inlägg) men jag tänkte utveckla det något.
Om jag träffar någon på sjön, medlem i Teamet, kompis eller en okänd person, så avgör jag själv (och INTE den båt som närmar sig) från tillfälle till tillfälle om jag vill/kan/har tid att prata med dem. Jag avgör (givetvis i samråd med de övriga i båten) om det ska vevas hem djupriggar och spön och snackas istället. Detta gäller givetvis främst vid trolling men jag kan ibland även vid jiggning uppleva det som negativt om personer kommer fram. Oftast är det välkommet men inte alltid. Har jag fisk på gång vill jag i regel fokusera mig på det. Det förvånar mig att du som erfaren tävlingspimplare och havsöringsfiskare inte verkar förstå detta.
Vad gäller incidenten på LS så tycker jag att jag handlade helt rätt. Jag pratade med dig (om än kort) och valde att behålla grejerna i. Detta är något som du måste respektera. Det finns många andra tillfällen att prata. Likadant är det om telefonen ringer ute på sjön. Jag avgör om jag har tid/lust att prata just då.

2. "Vad har jag bjussat på?"
Jag har på detta forum erbjudit alla i Team Glory att följa med ut på Vågsjön. Ingen har anmält intresse. Det tycker jag att är "bjussa", eller i alla fall försökt göra så. Vidare har jag tipsat P om några intressanta ställen på LS och vi har även varit ut där tillsammans. Vem eller vilka jag väljer att dela saker med avgör jag och inte du. Valet jag gör grundar sig på förtroende, att personen jag berättar det för inte missbrukar (som till exempel slår ihjäl fyra kilos gösar) det förtroendet. Kontentan blir alltså att de som jag vet (i mina ögon sett) bonkar mycket fisk inte blir "bjussade" på lika mycket som en person som kör mer C&R.
Utöver detta har jag vid ett flertal tillfällen, via detta forum, försökt få till fiske på andra vatten med medlemmar i Team Glory. Som jag ser det har jag bjudit till mer än vad många andra gjort.

3. "Inte samma åsikter som mig."
Jag hoppas innerligen att vi har olika åsikter om fiske i Team Glory. Det vore oerhört konstigt annars. I Team Glory och på detta forum måste det finnas utrymme för att ha olika åsikter och ventilera dem. Det är givetvis helt i sin ordning att man trots en diskussion fortfarande inte har samma åsikt. Som jag ser det så verkar det vara det inom sportfiskesammanhang ofta förekommande ämnet C&R som sticker dig CD extra mycket i ögonen. Om detta har samband med att du upplever att du bonkar mycket fisk vet jag inte säkert men när det gäller C&R så gör alla i slutänden som de själva vill. Dock anser jag att man gott kan motivera sitt bonkade, något som jag är övertygad om att alla i Team Glory kan göra.
I nuläget så får jag oftast motivera varför jag INTE bonkar fisk och jag har inga problem med att motivera det heller.

4. "Mitt Långsvan... eget revir..."
Det påståendet känns som helt taget ur luften. Jag förstår inte vad du fått den tanken ifrån. Jag om någon brukar ta med folk dit. Har du inte läst fiskerapporterna jag skrivit? EN gång i år har jag åkt ut ensam där och det berodde på att fisketuren blev sent påtänkt och ingen kunde följa med. När det gäller dina tankar här är du helt ute och cyklar som jag ser det.

5. "Hur tror du RJ känner..."
Vad gäller Långsvan och RJ så har han inte visat mig ett enda grund där. Han har visat TK som i sin tur har visat mig en del platser. Sedermera har jag gjort egna upptäckter och utvecklat mitt fiske där grundat på egna erfarenheter.

6. "Vill jag vara bäst i Team Glory..."
Att bli bäst i Team Glory har jag aldrig ägnat en tanke på. Jag har ställt upp i en enda fisketävling i hela mitt liv. Tävling och fiske har jag aldrig förknippat med varandra, till skillnad från dig CD som jag vet tävlingspimplat en hel del. Vem är det som då har/har haft störst behov av att visa hur duktig man är, du eller jag?

7. "Catch and Release religion..."
För det första är C&R ingen religion. Det är ett förhållningssätt vid sportfiske. Mitt förhållningssätt är i grunden mycket enkelt; släpp tillbaka de stora och de små samt den fisk som ej ska gå till mat. Om jag sen skulle ha ett behov av några gösar på matbordet så kan jag välja ifrån vilket vatten jag tar dem. I nuläget skulle jag välja Östersjön eftersom jag upplever att det börjar bli ont om fisk över kilot i Långsvan.
Jag tror att C&R är något som är bra och försöker därmed sprida det budskapet till andra sportfiskare. Du CD tålde det tydligen inte. Tur att det finns andra som gör det.
Jag tycker inte att jag "hackat" på någon i Team Glory för att de tagit hem rimliga mängder fisk i lagom matstorlek. Vad du syftar på här får du förklara för även detta påstående känns taget ur luften.

8. "Mitt Team..."
Även detta påstående, som jag också betraktar som ett rent påhopp, är taget ur luften. Jag har inte en aning om var du fått det ifrån. Jag har aldrig påstått något sådant.

9. "Ödmjukhet..."
Ödmjukhet är något som jag ständigt får jobba med. Ibland lyckas jag vara ödmjuk, ibland inte. Det får jag och de människor som vill umgås med mig leva med. Förklara gärna (på forumet eller när vi träffas) i vilka situationer har brustit i att vara ödmjuk.
Avslutningsvis tycker jag att det var lite fel av dig att ta upp alla dessa saker här på forumet. Dessa tankar borde du varit karl nog att ta med mig personligen. Jag hoppas dock att vi inom snar framtid kan träffas öga mot öga och fortsätta samtala kring de spörsmål som vi berört här på forumet.
Mvh Kaparn


CD skriver: (till Kaparn men alla i Teamet kan se det)
”Kan vara bra att veta att när du är ute och trollar så är du så inne i fisket att du ej är kontaktbar. Det ska jag respektera. Sen att du är kapten i båten det märktes ju då vi träffa er. Vi hörde att MM påtala att
–Ska vi inte stanna och snacka med CD? Nästa mening var ungefär så här från dig.
– Nej vi tar inte upp vi har ju fyra spön i och djupriggarna. (Jag avgör (givetvis i samråd med de övriga i båten) om det ska vevas hem djupriggar och spön och snackas istället) dina ord. Så det kan då vara ok och jag vet varför.
Men lite senare ligger jag och J och jiggar längre ner på sjön, då blåser du förbi i 15 knop ner till MMs ställe där han fick 3: kg:s gösen.
Några dagar senare gör du likadant när S ligger i en båt och RJ i en båt. Samma visa, du vill inte ha kontakt. Vad tyder det på ??? Då känns det ungefär som…. Vad gör ni ute på min sjö.
-
Jag brukar stanna och snacka med de flesta jag känner. Gäller i båten, på isen, på havsöringturer och likadant på de tävlingar jag bevistar. Finns en social grej och så byter man info om fisket med varann. Jag möter i stort sett aldrig en sur person på sjön av de som jag kan kalla vänner. Man åker ju ut på sjön för att få avkoppling och ha roligt. De gånger de är sura och jag kan surna till är när det är påflugna främlingar som lägger sig och kastar i princip över våra revar.
-
Jag frågade dig vad ni fått gösarna på…. Trolling sa du. Inget nämnt om att MM dragit PB på jigg.
Du visste att vi bara jiggar i stort sett, så jag kan kalla det mörkning. Jag sa att vi fått två st och tappat 3 st stora fiskar vid mittgrund. Du sa ingenting.
-
Jag är ganska grön på Långsvan och ni sitter på mycket mer kunskaper om platser. Jag är inte intresserad av att veta platserna, men jag kan vara nyfiken om de hugger på jigg eller mete. Trolling bryr jag mig inte om alls, eftersom jag inte är intresserad av det. Varför jag inte är det är säkert känt, då jag pratat med många om det. Sen att ni flera är intresserade av det respekterar jag till 100% och skulle aldrig offentligt kritisera detta. Jag har skojat om det en gång (engångs grej), men det var för att jag hittade ett så bra foto som passa in på storyn. Men vad jag menar med ödmjukhet är just att du som fått så mycket via RJ o sen då TK, har du bjussat tillbaka på det när du hittat något nytt till RJ och TK?
-
”Jag tar med folk ut på Långsvan” säger du, javisst gör du det i massor. Men det är ju inte det som är problemet, det är ju när vi andra är ute samtidigt som man känner sig som att här har man ju inget att göra.
Verkar som vi mest är en främling man höjer handen för som man brukar göra på sjön.
-
Sen vill du ha med folk på andra platser och fiskerier, finns en gemensam nämnare där. Det är platser som andra redan kan lite mer på än du. Typ Stavbo och Hjälmaren. Du tar inte gärna en jungfrutur själv till något vatten t ex med en gästfiskare och planterar lite erfarenhet som vi skulle ha nytta av i teamet. Dessutom när du är i Stavbo så kommer det inga tips tillbaka typ via FORUMET. Jag har tipsat om platser i Forumet x antal ggr. Du och jag har varit de överlägset mest frekventa där på FORUMET, men jag har inte läst så mycket från din sida när det gäller det här. Sista bom vändan där i Stavbo så mäkta du inte skriva en kommentar ens. Jag har minskat ner på just de där tipsen jag hör och tar det nog det i fortsättningen via telefon till de som jag har ett utbyte av och kan ge tillbaka lite.
Vågsjön är ju en inbjudan från en som helt sant kan den utan och innan, men det är ju upp till var och en om man tycker det är kul. Spänning för många helt klart och visst kan jag sakna det. Vågsjön är speciell. Men som sagt trolling är inte min grej
-
Ditt tjat om C&R kan just bli lite väl tjatigt, om det är ibland så är det ok. Framför allt så behöver du inte tala om för Team medlemmar och dess eventuella gäster hur de helst ska vara. De vet vad du står och låt de andra stå för sitt. Ingen i teamet bonkar i onödan.
Jag vet inte vad du fick för kommentarer när du fick din första större gös ( över 3 kg), men jag hade varit väldigt glad och slippa den du gav Ss P. Inget grattis där heller, det första du sa var
– Ni släppte väl tillbaka den + att du sen läste ur bibeln 5 min om nyttan av att släppa tillbaka stor gös, inget grattis. Lite av glädjen av att få en sådan stor fisk kom nog av sig en del för P. Man behöver inte alltid öppna käften, fast man tänker annorlunda. Där tycker jag att du kunde mörkat….
Sen gratta du inte S heller när han fick PG i veckan 3.750 kg på jigg. Gick bra på FORUMET, men S är inte inne där och läser.
-
Jag bonkar inga gösar under 45cm och jag bonkar inga över 2 kg. Åker mest ut med sk NO Kill innan jag åker ut, när det gäller gös, abborre och gädda. Gästfiskarna jag har med mig pratar jag med om tankes sättet och blir glad när jag hör mina ord komma på deras läppar. Men jag skulle aldrig svika en fiskekompis med att bestämma över honom. Jag kommer ta några mat gösar och ge bort till en kille som sitter i rullstol med svårt handkapp. Ska filea dessa och glädjas med honom i hans goda måltid, något han saknar eftersom han kunnat fiska förut. Jag kommer inte skämmas.
-
Sen hoppas jag att det är som du säger att vi alla är lika i teamet och ingen ska vara KUNG där, det var ju det vi kom överens om. Finns ingen utlyst tävling i teamet på något. Inte största, flesta eller vem som fiskar mest eller vem som skriver mest. Det är ett som jag hoppas ett gäng som nu offentligt berättar om sitt fiskande och kan få andra att förnöjas och ha lite roligt. Låt oss då ha roligt.
-
Vad jag tror men inte vet Kaparn, är att när du säger att debatten ska vara hög och hakan ska skjutas ut. Så misstänker jag att du ibland kan surna (som inte går över) till när det kommer ett nej som du inte respekterar. Den delen måste man kunna tåla, ruska av sig och gå vidare.
-
Varför jag skriver i vårat interna FORUM är just att jag är inte ensam om att förvånas av din negativa sida, så jag tycker du ska vara ödmjuk och lyssna lite och inte försvara dig till varje pris så du får sista ordet eller att du ändå tycker att inte gjort något konstigt.
-
Jag har inget mot dig Kaparn i grund och botten men kan bli lite orolig när jag ser saker ifrån dig som jag inte sett de två tidigare åren jag ändå träffat på dig då och då.
-
Var stolt, men lyssna lite också.”

Kaparn svarar CD:
”Tydligen kvarstår fortfarande en del frågetecken. Jag försöker bena ut dem nedan.

1. "Ej kontaktbar..."
Här saknar du förmågan att se nyanserat på saker. Hur många gånger tror du inte att jag blivit omkörd/kört om vänner ute på sjön utan att stanna och samtala? Jag tar inte illa upp om förbipasserande båtar inte stannar och pratar med mig. Jag respekterar att de prioriterar annat. Det tycker jag (och de som du nu har pratat med och som tycker likadant men inte säger något själva utan tar det genom dig) att du/ni också ska göra. Jag är inte okontaktbar ute på sjön men skulle jag avbryta fisket och istället prata med alla som jag möter ute på sjön så skulle jag inte få göra annat. Ibland vill jag fiska, ibland vill jag prata. Är det så svårt att förstå?

2. "Vad ni fick gösarna på.."
Jag svarade trolling och jiggning. Du hörde tydligen bara hälften. Sluta kritisera mig på grund av att du missuppfattat situationen. Skulle jag vilja mörka något för dig (eller någon annan med för den delen) så är jag så pass ärlig så att jag kan säga det och stå för det. När det gäller mörkning så är du med dina superhemliga havsöringsställen betydligt mer bevandrad inom det området än vad jag är. Den enda jag delar all information med är MM. Jag och TK har till dags datum delat mycket information. Jag har delat information med P. RJ och jag har inte tidigare delat så mycket information men jag hoppas på att det kommer att komma. RJ har många fina grund i Skedvisjön som HAN VÄLJER att inte dela med mig. Och vet du vad CD...? Det är helt i sin ordning.
Jag sa tydligt vid vårt första möte (hemma hos dig) att jag INTE ville att vi skulle mörka för varandra i Team Glory. Du tyckte tvärtom och motiverade varför. Så varför klagar du nu när du fått som du vill???

3. "Ditt tjat om C&R kan just bli lite väl tjatigt.."
Jag kommer att fortsätta att tjata om C&R så länge som jag känner att det behövs. För att det behövs är tydligt. Min yttrandefrihet kan du inte ta ifrån mig. Inte här på forumet och ej på annan plats heller.

4. "att du ibland kan surna (som inte går över) till när det kommer ett nej som du inte respekterar..."
Definitivt inte. Jag har inga problem med ärliga svar och att ta kritik som har grund och skäl.
Vad jag dock har problem med är en massa skitsnack bakom ryggen. Det är väldigt tydligt att det har snackats en massa i kulisserna, bakom ryggen på mig. Fegt och omoraliskt men inte oväntat.
"Jag är inte ensam om att förvånas av din negativa sida.." skriver du. Vem/vilka fler är det som inte vågar öppna käften utan springer och skvallrar för dig så att du sen ska ta upp det med mig?
Ingen som vill betrakta sig som min polare gör så.
Skaffa ryggrad ni som saknar det.”


CD berättar om hur han bemöter människor som inte är på "hans sida":

CD: "Jag hade en jämnårig som jag lärde upp i tävlingsfisket på 70 talet som kom från noll och sen sög åt sig av allt som serverades. Plötsligt var killen duktigare ibland än mig och då började han mörka.
Jag trodde det inte var sant !!!!
Några år senare frös jag ut honom då jag hade ett bra läge på ny teknik som han inte visste. Då först fatta han var det var fråga om. Efter det vart det lugnt."

Utfrysning är en avskyvärd form av mobbing och härskarteknik som vi i Team Einherjar är starkt emot.

/Kaparn