Rapport ID: 1261
Datum: 2012-08-31
Fiskare: Adde, Kalle, Pepson, Rob
Plats: Stockholm
Fiskesätt: Mete
Väder: Helvetesregn...
Lufttemperatur: + 15
Fångst:

Adde: -

Rob: -

Kalle: -

Pepson: 1 st Karp vikt 10.9(Nytt Personbästa och nytt teamrekord!)

Kommentarer:
Taggade till tusen så styrde Jag,Rob,Pepson och Adde mot huvudstaden för två dygns karpfiske. Vi hade valt en sjö som vi fiskat i förr och som sällan brukar svika. Dock så var jag lite orolig då regnet pissade ner hela vägen och ingen ljusning kunde synas på några prognoser. Ihållande regn brukar suga oavsett vad man fiskar är min uppfattning.


Vi hade på förhand bestämt att Jag och Rob skulle fiska ett swim,Adde och Pepson ett annat. Vi får snabbt upp tälten och skickar våra riggar i plurret. Efter två timmar kommer Adde över till oss för att snacka lite skit och självklart så hör vi ett larm borta hos Pepson.


Tilläggas bör att Pepson typ aldrig fiskat karp innan och fiskarna i den här sjön slåss duktigt, så vi rusar över till honom för att assistera.


När vi kommer fram står Pepson med kraftig spöböj och skrikande rulle och drillar sin första karp. Vi ser ganska tidigt att det rör sig om en bättre fisk då den är uppe i ytan en gång och går tungt som en stor karp brukar göra. Efter några minuters proffsig drillning så börjar fisken närma sig land och visa trötthetstecken. Både Rob och jag ser att den är rejält stor. Vi börjar hetsa om teamrekord och det kanske inte är så smart innan man håvat fisken...

Hursomhelst så lyckas Rob håva karpen och ett vilt jubel utbryter. "10 plus" ropar Rob och jag kan bara instämma. Adde står bara och gapar som en fågelholk.

Det visar sig att Pepsons första karp väger 10,9 kg.En fjällis byggd som en noshörning. Kort och med kagge. Helt klart den snyggaste karp jag sett live. Den tog två timmar efter att han lagt ut betet...

Stort grattis till din första karp och ett snyggt teamrekord!


// Kalle