Rapport ID: 263
Datum: 2007-08-01
Fiskare: Kaparn, Rob och Pepson
Plats: Långsvan
Fiskesätt: Trolling
Väder: växlande molnighet, mycket hård byig västlig vind
Lufttemperatur: +21
Vattentemperatur: 19.6
Fångst:

Kaparn: 1 st gädda vikt 6.4 kg

Rob: 2 st gäddor. Vikter: 9.4 kg (110 cm), 0.5 kg

Pepson: -

Kommentarer:
Kaparn kommenterar…
Det är första augusti och vi far ännu en gång mot vattnet. Det blåser hårt. Jag styr båten mot de områden som givit bra med fisk tidigare dagar. Ytan är för orolig av vågor för att det ska gå att se om det är betesfisk på ytan. Ekolodet visar att stimmet med betesfisk har splittrats en del, kanske på grund av vinden. Trots detta kör vi fast en fin gädda efter bara tio minuters trolling. Rob greppar spöet, jag kör och Pepson tar hem övriga spön. Fisken är stark och Rob blir av med meter efter meter med lina. Vinden driver upp farten på båten och Rob kan inte stoppa fisken.
”Jag ser skarven mellan flätlinan och nylonlinan!” utbrister min svåger med viss oro i rösten.
Jag lägger i backen på motorn och försöker bromsa båtens fart. Det lyckas och Rob får hem ett tiotal meter lina innan fisken går upp i ett luftsprång. Den är långt ut från båten men vi ser att den är fin. Drillen tar lång tid men efter ungefär tio minuter börjar den närma sig. Gäddan simmar djupt ner och håller botten hårt. Rob pressar allt han törs. Det syns tydligt eftersom hans 20 lbs riggspö niger oerhört djupt. Pepson sköter videokameran och det blir härliga videosekvenser. Rob drar på mer broms och sätter ännu mer press. Fisken kommer mot ytan. Den är lång och väl i ytan blir den arg och skickar på flera rusningar. Gäddans gula ögon tycks blänga på oss med en blandning av raseri och hat. Men tvånollan sitter där den ska och krafterna börja tryta för gäddan. Hon visar bredsidan och jag kan håva den.
”Ja!” tjoar vi unisont.
Vinden dånar och det går inte att väga fisken i denna sjögång. Vågarna pendlar för mycket för att vi ska kunna få en exakt viktangivelse. Vi tvingas att söka skydd för vinden för att kunna dokumentera fisken ordentligt. Väl inne på grundvattnet väger vi den till 9.4 kg och mäter den till 110 centimeter. Efter några bilder får hon, precis som alla andra gäddor, simma tillbaka ut och ner i vattnet.
Vi passar på att fika inne vid land innan vi återupptar fisket. Betesfisken verkar ha blåst bort och vi noterar endast två hugg till under dagen.
Nöjda trots allt avslutar vi när solen ramlar ner bakom träden.
100% C&R idag med…
Kaparn