Rapport ID: 560
Datum: 2009-07-11
Fiskare: Kalle och Rob
Plats: Skantzsjön
Fiskesätt: Bottenmete
Väder: Växlande
Lufttemperatur: 17-22
Fångst:
Kalle: 2 Braxen
Rob: 1 Spegelkarp 9.45 kg

Kommentarer:
Framåt halvåtta väcks jag av att Kalle står och vrålar KARP. Han hade vaknat tidigt och satt sig vid spöna då han riktigt kunde känna att det var något på gång. Snabbt kastar jag mig ur tältet och greppar spöt där rullen sprutar ut lina.

Fisken rusar våldsamt rätt mot en ö med en massa grenar och annat bråte och jag måste sätta en våldsam press på den för att den inte ska gå fast där. Detta gör att karpen istället börjar skena snett åt vänster i en 50m rusning mot några enorma näckrosbälten. Karpen går fast i några näckor men jag får snabbt loss den.

Jag känner att jag måste göra något för att ta kontroll över fighten och greppar med Kalles gillande håven och börjar vada ut i sjön. Kortar linan hela tiden med jämn press och karpen börjar visa trötthetstecken. Den är dock hela tiden farligt nära näckrosorna och jag är långt ifrån säker på utgången i denna kamp.

Tillslut lyckas jag fighta mig nära fisken och ska bara till att håva den då jag självklart fastnar med håven i några näckrosor där karpen befinner sig. Som tur är är fisken trött och andra försöket går bättre. Ett stort jubelkalas utbryter och jag kan börja mitt triumftåg tillbaka mot stranden för sedvanlig fotografering och vägning.

Det visar sig vara en otroligt vacker linjär spegel på 9.45 kg. Efter en snabb dokumentering får karpen simma tillbaka.

En helt otrolig känsla att få drilla denna fisk och ett stort tack till Kalle för att han generöst lät mig ta karpen trots att det var på hans spö det högg. Grymt skönt att vårat slit lönade sig, för man ska veta att Skantzsjön inte är någon lätt sjö.

Mycket glad lämnar jag sedan Kalle vid sjön framåt tolvtiden. Ett grymt fiskepass!
//Rob

Kalle spinner vidare:

Ett stort grattis till Robin för den vackraste karp jag sett och tillika nytt teamrekord. Det var lika kul för mig att se honom med sedvanlig stil och elegans lyckas landa fisken. Fighten var verkligen stenhård och man märker vilken duktig fiskare Robin är, då han galant löste alla situationer under drillningen.

Jag kan bara instämma i det Rob skrev om att det kändes underbart att vårt slit och karptänkande föll väl ut. Nu har vi fått en och snart tar vi en tioplussare.

Hela dagen går sedan åt att ensam sitta och gotta mig åt minnesbilderna av drillningen och lite avspänd spridning av boilies. Ser en del karp och det känns fortfarande hett. De enda besöken jag har på mina krokbeten är dock ett ihärdigt näbbande av otaliga småbraxen.

Framåt kvällen tar mina fiskecigg slut så jag chansar och ringer Sami som bor i Hallsta och frågar om han kan komma förbi. "Inga problem" svarar han. Tack Sami för ciggen men mest av allt tack för alla värdefulla tips du gett oss.

Somnar till tonerna av ett smattrande regn.
//Kalle